Snipäventyr 2005 – åland runt på fyra dagar

Snipäventyr 2005 gick runt fasta Åland. Äventyret hade som deletapper Sjökvarteret (Mariehamn), Marsund (Hammarland), Isaksö (Geta), Hundklobb (Saltvik), Sandösund (Vårdö), Embarsund (Föglö), Degerby (Föglö), Rödhamn (Lemland), och Sjökvarteret.
söndag, Sjökvarteret (Mariehamn) – Isaksö (Geta)
Söndag morgon samlades vi för att lasta ombord och koordinera de sista detaljerna för en fyra dagars resa. Totalt var vi 9 båtar som var med vid avgång och ytterligare en anslöt på möckelö fjärden, mitt under en segeltävling.
Efter att ha rundat Hammarudda en fantastisk sommardag tog vi äventyrets första paus. Lunchpaus vid postbryggan i Marsund. Efter en solig och härlig dag anlände vi till Isaksö där vi alla njöt av färdiglagad thaimat.
måndag, Isaksö – Sandösund (Vårdö)
Efter att resans första kväll avnjutit både bastu och härlig Thai-mat, vaknade vi alla ivriga och glada på Isaksö och såg fram emot ytterligare äventyr.
Vi rundade Dånö under perfekta förhållanden och färdades vidare mot Saltviks skärgård och en smaklig lunch på Hundklobb, den lilla ön med den vita lotsstugan.
Efter Hundklobb körde vi vidare förbi Silverskär, över Simskäla fjärden, genom Sandösund och övernattade i en naturhamn strax efter väster om sundet.
tisdag, Sandösund – Degerby (Föglö)
Dag tre omfattade en intressant etapp förbi Hummelvik, Segelskär söderut mot Föglö och Embarsund. Före vi anlände dit så passerade vi det smala sundet mellan Juddö och Bänö.
Efter ytterligare en solig och härlig dag så anlände vi till Degerby och hade där en helt fantastisk kväll, med bastu, halstrad fisk, grönsaker och öl. Vi hade verkligen en mycket lång och helt sanslöst rolig kväll och natt tillsammans.
onsdag, Degerby – Sjökvarteret (Mariehamn)
Trötta var vi när vi vaknade på onsdag morgonen. Vädret var även det nu betydligt tuffare. Men gänget var med och nu gällde det att med kanonsalva starta den stora skutseglatsen in till Mariehamn.
Efter en tuff etapp över Rödhamnsfjärden var vi mycket nöjda att samlas vid Kuggholm för en sista och gemensam ankomst till Mariehamn. En efter en samlades vi för att tillsammans kunna göra en gemensam och stilig ankomst i Mariehamn.
Snipäventyr 2005 – åland runt på fyra dagar
Snipäventyr 2005 gick runt fasta Åland. Äventyret hade som deletapper Sjökvarteret (Mariehamn), Marsund (Hammarland), Isaksö (Geta), Hundklobb (Saltvik), Sandösund (Vårdö), Embarsund (Föglö), Degerby (Föglö), Rödhamn (Lemland), och Sjökvarteret.
söndag, Sjökvarteret (Mariehamn) – Isaksö (Geta)Söndag morgon samlades vi för att lasta ombord och koordinera de sista detaljerna för en fyra dagars resa. Totalt var vi 9 båtar som var med vid avgång och ytterligare en anslöt på möckelö fjärden, mitt under en segeltävling. Efter att ha rundat Hammarudda en fantastisk sommardag tog vi äventyrets första paus. Lunchpaus vid postbryggan i Marsund. Efter en solig och härlig dag anlände vi till Isaksö där vi alla njöt av färdiglagad thaimat. måndag, Isaksö – Sandösund (Vårdö)Efter att resans första kväll avnjutit både bastu och härlig Thai-mat, vaknade vi alla ivriga och glada på Isaksö och såg fram emot ytterligare äventyr. Vi rundade Dånö under perfekta förhållanden och färdades vidare mot Saltviks skärgård och en smaklig lunch på Hundklobb, den lilla ön med den vita lotsstugan. Efter Hundklobb körde vi vidare förbi Silverskär, över Simskäla fjärden, genom Sandösund och övernattade i en naturhamn strax efter väster om sundet. tisdag, Sandösund – Degerby (Föglö)Dag tre omfattade en intressant etapp förbi Hummelvik, Segelskär söderut mot Föglö och Embarsund. Före vi anlände dit så passerade vi det smala sundet mellan Juddö och Bänö. Efter ytterligare en solig och härlig dag så anlände vi till Degerby och hade där en helt fantastisk kväll, med bastu, halstrad fisk, grönsaker och öl. Vi hade verkligen en mycket lång och helt sanslöst rolig kväll och natt tillsammans. onsdag, Degerby – Sjökvarteret (Mariehamn)Trötta var vi när vi vaknade på onsdag morgonen. Vädret var även det nu betydligt tuffare. Men gänget var med och nu gällde det att med kanonsalva starta den stora skutseglatsen in till Mariehamn. Efter en tuff etapp över Rödhamnsfjärden var vi mycket nöjda att samlas vid Kuggholm för en sista och gemensam ankomst till Mariehamn. En efter en samlades vi för att tillsammans kunna göra en gemensam och stilig ankomst i Mariehamn.