Snipäventyr 2006 – ett äventyr i österled!

…efter första årets succé blev Snipäventyret 2006 en enorm framgång. Under äventyrets 4 dagar var aldrig färre än 30 båtar och 80 personer. När vi kom till Kökar kom ytterligare 19 båtar för att möta oss så vi blev då mer än 50 snipor! – är det världsrekord?
Äventyret gick i österled mot Kumlinge och Kökar. Äventyret planeras att ha som deletapper Sjökvarteret (Mariehamn), Bomarsund (Sund), Seglinge (Kumlinge), Kyrkogårdsö (Kökar), Hamnö (Kökar), Källskär (Kökar), Degerby (Föglö), Lumparsund (Lemland), och Sjökvarteret.
söndag 16 juli, Mariehamn – Bomarsund – Seglinge
10:00 samling och avgång från Sjökvarteret för några dagars tuffande i den Ålandska skärgården. Med 30 båtar med från start gick första etappen gick genom Lemströms kanal, över Lumparen mot Bomarsund där vi hade otroligt god thailunch.
Resan fortsatte sedan nordost, under Vårdöbron och mot Segling där vi nådde till resans första mål – Seglinge.
– vilket mottagande! Så obeskrivligt vackert; hela byn väntar uppe på bergknallen längst in i hamnen, dragspelsmusik, varm korv och en underbar afton tillsammans med Seglingeborna
måndag 17 juli, Kumlinge – Kyrkogårdsö – Kökar
Samling och avgång för äventyrets andra etapp. Resan tog nu riktning söderut mot Sottungas skärgård där vi tog en lunchpaus på Kyrkogårdsö.
Efter en lunchpaus med pytt-i-panna meddelar man från Kökar att man är närmare 20 båtar som väntar…
Vilken syn, mer än 50 snipor som tillsammans kör in till Sandvikens gästhamn. En afton med grillat kött, musik och sång. Även lite dans uppe i den tillfälliga lokalen.
tisdag 18 juli, Kökar – Degerby
– Oj, va de blåste! Friskt väder fördröjde vår avgång mot Föglö, men efter överläggningar avgick vi senare på eftermiddagen för en kvällstur genom Sottunga farleden, Embarsund och sen ankomst till Degerby. En lärdom rikare till nästa år.
onsdag 19 juli, Degerby – Lumparsund – Sjökvarteret
Efter en sista natt med Föglöfest i Degerby så avgick snipäventyret mot en rutt via det smala Svinösundet, upp mot Lumparsund där vi hade en sista lunch med sill och potatis.
Efter en frisk resa över Lumparn gick samlades vi alla vid Lemström för att göra ett mäktigt anlöp där vi alla tillsammans körde i bredd in till Östra Hamnen och Sjökvarteret för att deltaga i sjödagarnas festligheter med musikunderhållning och dans.