Snipäventyr 2011 – Sottunga och Kökarsören

Lördag 9 juli: Vi kommer att äta lunch från Wirrans innan avgång från Mariehamn där start räknas till kl:12. Vi kör genom Lemströms Kanal ca 12.30 och kör över Lumparn. Kaffestopp blir det på Granskär och efter det puttrar vi vidare syd om Mosshaga och kör mot Skage på Sottunga där vi blir för natten. Här bjuds det på soppa. Med förhoppning om dans på kvällen

Söndag 10 juli:Försäljning av ev. bröd. Skage/ Sottunga start ca kl:10.Kör söder ut och siktar på att åka väster om Karlbylandet ner mot Källskär för lunch ca 13.30 Här kråsar vi till med Pytt i panna och stannar där till 17 tiden när vi sedan kör i en samlad trupp mot Idöfladan där vi tar hamn för natten.Här äter vi Korv och potatissallad. En superbra hamn i alla väder.

Måndag 11 juli: Start från Idöfladan ca kl:10 med guidad tur i södra skärgården av lokalbefolkningen styr vi mot Husö/Kökar för lunch.Här viras det ihop en Tortillarulle med köttbullar och tillhörande sås. Puttrar vidare norrut vid 16 tiden genom Karlby sund (brohöjd 3 m) till Sandvik Gästhamn där vi tar hamn vi 17.30. Här grillar vi kött med grönsallad. Vill man ha annat till så fixar man det själv. Stannar såklart för natten och siktar på en rolig kväll. Här finns det BBB (Bastubad, Butik,Bunker). Marsmallows till ALLA barn

Tisdag 12 juli: Start ca kl:10 och planerar att gina innanför kläpparna vid Hamnö och siktar på att köra över Kökars fjärden mot södra Föglö och Möholm. Lunch på naturhamn. Denna rutt är väldigt väderberoende och vid dåligt väder tar vi en alternativ rutt. Stannar för natten vid Möholm och bastubad. Här blir det grillad och rökt fisk. Här hålls vår temakväll i sjömansskapets tecken. Överraskning till barnen.

Onsdag 13 juli: Start denna sista dag blir ca kl:10 och tar sikte mot Herröskatan och färden går vidare genom Rödhamn och vi tänkte håller oss när land och sen tar vi iland på Kobba Klintar. Här intar vi en välförtjänt silllunch. Lotterdragning. Avfärd kl:16.30 och kör in mot Mariehamn och Sjökvarteret där vi väntar ett storslaget mottagande av alla besökare av Sjödagarna. Tillsammans äter vi en avslutningsmiddag.
TACK TILL VÅRA SPONSORER