Snipäventyr 2017 – Väddö kanal

Äventyret 2017 tar vi oss för första gången någonsin utanför det finska rikets gränser. Vi startar från postbryggan i Eckerö och åker i fantastiskt väder över ett nästintill spegelblankt Ålands hav till Grisslehamn. En lång trevlig kväll där både äventyrare och andra hamngäster njuter av värme och fin musik från äventyrets ständigt närvarande ”orkester”.
Färden går sedan vidare till Älmsta och Roslagens Sjöfartsmuseum där vi får en visning av museet och även se en film om Roslagens fartygshistoria. Därpå följer en dag vidare genom Väddö kanal i alla slags väder man kan tänka sig – Strålande sol, ösande regn, hagel så man kan krama snöbollar och så sol igen innan åskan slår till då vi anländer till nästa stopp vid Gisslingö.
Från Gisslingö åker vi sedan tillbaks över ett denna gång mindre gästvänligt Ålands hav. Genom de stigande vågorna tar vi oss till Borgö, Hammarland där årets temakväll avklaras och återigen får vi njuta av skönsång långt in på natten.
Slutligen tar vi oss till sjökvarteret för den traditionella paraden förbi sjökvarteret och sjödagarnas första dags gäster.

Årets tema är Tjärlek

Rutten i korthet:

Lördag 15 juli, 2017
Postbryggan, Eckerö-Grisslehamn
Söndag 16 juli, 2017
Grisslehamn-Älmsta
Måndag 17 juli, 2017
Älmsta-Gisslingö
Tisdag 18 juli, 2017
Gisslingö-Borgö, Hammarland
Onsdag 19 juli, 2017
Borgö, Hammarland-Sjökvarteret, Mariehamn